Jul update =)

Jag har tänkt att skriva lite nu i över en vecka, men det har hänt så mycket att jag inte alls har hunnit. Det har ju varit födelsedag, jul och nu är det nyårsafton =)

Så jag vet inte riktigt var jag ska börja...

För ca en och en halv vecka sedan fyllde jag år =) Jag bjöd över Fredriks familj på fika och bakade banankaka och vårbitar. Det blev väldigt lyckat och jag fick faktiskt några komplimanger för min bakning. Det var väldigt mysigt och jag fick fina presenter från hans familj och hans mormor. Tack så mycket! Jag fick också många fina kort som jag satte upp fint på kylskåpet.
Det kändes ju tråkigt att jag inte kunde fira med min familj och mina vänner, men förhoppningsvis ser det annorlunda ut nästa år.


Söta Linnéa i sin fina klänning =)


Här mumsar hon i sig kaka.


Hon fick på sig Jennies tröja. Hon ser ut som E.T. fast en sötare version givetvis=)


Max ska alltid göra grimaser på bild nu för tiden =P


Familjen Ottosson.

Fredrik funderade länge och mycket på vad han skulle ge mig. Han har alltid sagt att han inte har någon fantasi och aldrig kommer på något bra att ge, men alla idéer han har haft har varit väldigt bra, men vi kom överens om att det skulle vara väldigt billigt eller helt gratis. Vi har ju inte så mycket pengar i december. Så han kom på den ulimata gratis presenten.

Jag ska få ett "tvångsthäfte". Det kommer vara massa kuponger i av olika slag. T.ex. 20 tvätta kuponger, 30 städa lägenheten, 40 klia ryggen kuponger osv osv. Alltså när jag vill att han ska göra något sånt och han säger att han inte orkar så kan jag slänga upp en sån kupong och då måste han göra det =) Väldigt bra att ha när man har en sambo som gärna undviker hushållsarbete och sånt =P

Efter min födelsedag fyllde vi dagarna med att packa ner lägenheten. Vi ville få allt klart till flytten så att den skulle gå så smidigt från början. Och vi hade mer än vi trodde, det blev typ 20 flyttkartonger och en massa möbler. Men vi hann så det var ingen fara.

Julafton firades här nere i Halmstad. Egentligen var det väl menat att vi skulle vara i Örebro i år, men eftersom att vi skulle flytta i mellandagarna så stannade vi kvar här, det skulle blivit så stressigt annars.
Vi var hemma hos Fredriks mamma och firade. Hela dagen gick Max runt och tjatade om sina julklappar han skulle få. Men han visste att vi skulle äta först och sen kommer tomten. Men han var bra nyfiken för när han inte trodde att vi såg så fingrade han på paketen.


Här kollar trollungarna på Kalles Jul. Både för att vi ville att de skulle göra annat än att springa runt, och för att vi nästan tvingade dom till det =) Det är ju tradition att kolla på Kalle!


Linnéa i ett sött tomtediadem


Lika gullig Max i samma diadem =)


När det var dags för mat slängde Max i sig den för att han skulle åt klapparna, men han fick tålmodigt vänta. Eftersom Catrin (Fredriks mamma) lagar så otroligt god mat så äter man ju så mycket, och det tar tid. Jag åt så mycket att jag hade ont i magen i över en timme efteråt =P
Efter maten diskuterade vi om vem som skulle vara tomte. Fredrik vägrade eftersom han tycker att man bara lurar barnen att det finns en tomte, och han ville inte vara med i den komplotten. Så det stod mellan mig och Simme, och lotten föll på mig... Så det var bara att slänga på sig skägget och försöka hålla sig för skratt. Jag menar hur ofta är en tomte 1,57 lång och har örhängen och tjejröst? =) Men det gick förvånansvärt bra. Jag skrattade bara när jag satte på mig dressen sen höll jag mig när jag skulle dela ut presenter. Men Max är inte lättlurad han. Han visste precis vem jag var, men han tyckte det var kul med tomte och presenter ändå. Linnéa blev både glad och fundersam när jag kom in men hon tyckte att det hela var väldigt spännande =)
Det blev ett berg med julklappar åt barnen och vi andra fick också väldigt många fina klappar. Jättefina klockor av Catrin som vi bara måste minska länkarna på och en massa annat fint =)


Tomte måste ju finnas på julafton, men eftersom ingen ville vara så fick jag agera som tomte =P

Efter julklappsutdelning var vi alla matta och trötta så vi slappade framför tv medan barnen skulle läggas. Men det varade inte så länge för det var dags för en annan jultradition som familjen Ottosson har. Nämligen TP. Det spelas alltid på julafton. Vi var i lag men eftersom att vi var sju så fick Bengt vara själv. Men han är ju allvetaren själv så det skulle han klara bra =) Vi började spela vid 22 och var klara strax innan 4 på morgonen. Det tog så himla lång tid att spela, men det var kul! =)

Dagen efter var vi väldigt trötta men vi hade mer att göra i lägenheten. Allt skulle sorteras så vi skulle veta vad som skulle slängas och vad som skulle flyttas.

I måndags bar flyttlasset iväg. Det skulle vara jag, Jennie, Simme, Fredrik, Bengt och Hampus som skulle flytta men Hampus blev sjuk så det blev bara Simme och Fredrik som flyttade det mesta. Jag och Jennie hjälpte till att bära till släpet men sedan städade Jennie och jag åkte med för att packa upp några lådor som vi behövde till mat och annat vi inte fick ner i de andra lådorna.
Vi började flytta strax innan ett och var klara runt halv sex. Det gick så fort och smidigt att vi knappt kunde tro det. Så skönt, för då hann vi fixa lite i den nya lägenheten. Dagen efter var det dags att slänga skräp och sånt på tippen, och medan killarna gjorde det, städade jag i den gamla lägenheten. Och det var jobbigt, tro mig. Det märktes att dom har rökt i köket där innan för när jag torkade ur skåpen rann det någon äckligt gulbrun sörja. Usch! Men jag hann inte så långt innan jag skulle lämna tillbaka Peters bil som vi hade lånat för flytten. Och medan jag fixade med det ringde Fredrik hon som skulle flytta in och sa att vi bara hade städning kvar, men hon ville in snabbt och kom och kollade och sa att hon kunde städa resten bara hon fick börja flytta in direkt. Sagt och gjort gav vi henne en nyckeln och slängde in det sista i bilen och åkte hem till vår nya fina lägenhet. Så denna flytten har gått över alla förväntningar =)

Det var skönt att slippa städa, inte bara för att det är så himla tråkigt att städa utan även för att jag hade energi kvar till att packa upp här hemma också.


Stöket från hallen


Stök i köket


Mer stök i köket =P


Stök i vardagsrummet


Mer stök i vardagsrummet


Fredrik var snabb på att ställa i ordning sitt datarum =P


Vi har inte packat upp allt eller så ännu, men det är bara det sista kvar. Det svåraste är ju att hitta ställen att lägga allt på. Alla papper man måste ha och alla bygg grejer vi har samlat på oss. Men vi måste snart vara klara för mamma och pappa kommer på söndag och då vill man ju vara färdig =)

Vi var lite oroliga för hur katterna skulle klara flytten. De har alltid bott i samma lägenhet och har kunnat gå ut och in som de har velat. Men eftersom att vi bor på tredje våningen nu så måste de vara innekatter. Vi tog med Shiva i andra lasset och hon var så stressad när hon satt i bilen. Jag trodde verkligen att hon skulle bli tokig. Men jag stängde in henne på toaletten med mat och katttoa och satt och klappade på henne och då var det lugnt. När vi tog med Tjockis så trodde vi att han skulle vara lugnare, men vi hade fel. Han jamade och försökte krafsa sig ut ur buren, men när vi kom in vart det bättre. De har anpassat sig väldigt bra hittills och de känns lugna. Shiva är lite nervös fortfarande, men hon är väldigt lätträdd annars också. Det har verkligen gått bättre än vi kunnat tänka oss, så de kommer nog trivas här dom med =)


Snygg pose från Tjockis


Shiva chillar på ryggen =)
Våra katter har så snygga poser =P

Jag trivs verkligen i den här lägenheten. Även om det är saker överallt mår jag mycket bättre här. Det är fint och fräscht och hemtrevligt. Man slipper titta ut på en parkering och slipper alla silverfiskar och fula lister och allt annat som var fel i den gamla lägenheten.
Nu är jag stolt över mitt hem och har inga problem med att bjuda in folk! Jag är så nöjd! =)

Så välkomna alla som vill hälsa på! Här är det lugnt och skönt och inga bilbomber förhoppningsvis ;P

Julmat

Hmm... Är det ens lönt att uppdatera denna blogg längre? Jag menar, jag skriver ju nästan aldrig längre...

Jaja, nu blir det ialla fall en liten uppdatering =)

I lördags var det julfest med jobbet. Först var vi hemma hos rektorn och drack glögg och käkade pepparkakor. Hon bodde inte alls som jag hade tänkt mig. Visst är det så att man föreställer sig hur en person bor, men så ser det sällan ut som man hade föreställt sig. Anyway, det var mysigt och jag drack glögg för första gången. Första och sista gången. För det var inte alls gott. Jag kan inte förstå hur man kan dricka det där i mängder och njuta av det. Det smakar liksom varm saft med kryddor. Nej, det blir julmust för min del =)

Efter det gick vi till Scandic hotell och käkade julmatsbuffé. Deras julmat är tydligen omtalad och ska vara jättefin. Men jag måste säga att jag har ätit bättre julmat, men det var gott ialla fall! Jag testade en massa nya saker. Alla som känner mig vet att jag är ganska kräsen när det gäller mat, men nu hade jag ju chansen att testa en massa nytt, speciellt när man helst ska ta kall mat först och varm mat sen. Så har jag aldrig gjort innan och det har alltid resulterat i att jag har ätit upp långt innan alla andra. Men denna gången provade jag currysill, västerbottenostpaj, något laxklet på bröd och gubbröra (som är klet med sill i). Det mesta var gott =) men inte sillen. Det kommer jag nog inte börja äta.

När vi hade ätit klart så åkte de flesta hem till min jobbarkompis Kalle för att festa. Jag var dock nykter och körde men ville ändå hem till honom en stund, mest för att se hur han bor =P Och oj va fint det var! Han har fixat till huset riktigt snyggt.
Vilket gjorde att jag verkligen längtar tills vi ska flytta. Så man kan bo i en lägenhet man kan stå för och som är fräsch.

Jag har fått tag på hon som bor där nu, och vi får flytta in tidigare! =D I mellandagarna flyttar vi in. Och det känns så skönt. Dels för att vi har lite mer tid att städa och flytta och dels för att vi kommer antagligen få mycket mer hjälp med flytten =)

För några år sedan hade jag och min kompis Anna en tradition att varje advent kolla på en julfilm och mysa. Den höll vi på med i några år, men förra året så pendlade jag ju mellan Örebro och Halmstad varje söndag så det blev inte av. Så då bestämde jag och Fredrik att när jag hade flyttat hit så skulle han och jag fortsätta med det.
När första advent kom var jag hemma hos Jennie och Simme och märkte då att "Ensam Hemma" var på tv, vilket var en av min och Annas julfilmer så jag skyndade mig hem för att kunna se den med Fredrik. Men han var djupt nersjunken i sina studier så jag fick kolla själv, men det gjorde inget.
Men så i söndags bestämde vi att vi skulle kolla på film och laddade ner några julfilmer. Men så kom Jennie på besök och det blev att hon och jag satt och snackade i ett antal timmar, så vi hann inte med någon film. Så nu ska vi försöka kolla på någon nu i veckan istället =) Vi måste bli bättre på det =P

Jag hade velat åka upp till Örebro nu innan jul, men det ser inte ut som att det kommer att bli så. Vi har inte riktigt så mycket pengar som vi skulle vilja ha och vi måste prioritera flytt och annat, men jag hoppas att jag kan åka någon gång i januari. Jag saknar alla mina fina vänner och familj där uppe så mycket! Jag önskar verkligen att jag kan åka upp mer nu i vår. Så tro inte att jag har glömt er eller så. Jag är bara så dålig på att höra av mig... Men jag lovar att bättra mig ♥

RSS 2.0