Politik

Det blev inte mycket sömn inatt. Jag vaknade tidigt och det blev en riktigt usel start på dagen. Går inte in djupare på det, de som vet varför vet det och alla andra behöver inte veta detaljer. Kan bara säga det att jag hatar svenska myndigheter och alla jävla paragraf ryttare som finns där ute!

Efter en massa telefonsamtal och diverse sms så började jag och Fredrik prata politik. Han blir alltid så upprörd när vi pratar om politik och regeringen. Det roligaste är att hans visioner och åsikter ändras lite titt som tätt, och han kan tycka att två helt motsatta idéer är bra. Som tex. när han började säga vi inte lever i en demokrati, att det är alldeles för lite val. Han kom med en idé om att vi borde få rösta om nästintill alla beslut som ska tas av regeringen. Och då undrar ni hur. Jo, enligt honom ska det finnas en sida där man får gå in och välja de val man vill rösta på, som man tycker är viktiga och då ser riksdagen de val som minst 25% vill rösta på och gör de till ett val. Vilket då skulle innebära att man röstade en gång i månaden ungefär. Detta höll jag faktiskt med om att det skulle vara ett ganska bra system. Man får göra sin röst hörd och det skulle bli ett mer demokratiskt styre. Men, det finns ju alltid baksidor med det mesta. Folk kanske inte skulle orka hålla på och kolla upp vilka frågor det skulle röstas om, men då anser jag att man inte heller kan klaga och säga att det aldrig blir som man själv vill. Hur som helst så kom han med en annan idé. Att vi skulle ha diktatur. Att det skulle fungera jättebra så länge diktatorn var en snäll person som inte skulle låta makten stiga han åt huvudet. Detta är ju så långt ifrån demokrati man kan komma. Men han tyckte ändå att denna idén var helt fungerande. Behöver kanske inte säga att jag inte höll med om den idén.

Fredrik är så rolig när han börjar prata om Sverige och politik. Han är en sån där typisk person som blir upprörd och tycker att vi verkligen borde göra något åt situationen, men som inte gör ens en antydan till att förändra något. Men så är nog de flesta. Men det är ändå bra att han bryr sig om demokrati och val osv. Jag tror och hoppas att jag har haft en liten del i intresset för politik, eftersom att jag själv är väldigt intresserad av politik och demokrati och sånt.

Jag skulle väldigt gärna sitta med i kulturnämnden här i Halmstad. För att driva ungdomsfrågor och försöka att få fritidsgårdarna prioriterade här. För så som det ser ut nu så borde de skämmas. De som sitter i kommunfullmäktige och kulturnämnden har ingen aning om hur en fritidsgård borde drivas. Inte heller den som är högste chef för fritidsgårdarna verkar veta vad han håller på med. Och detta speglar de fritidsgårdarna jag har sett, och även de som jobbar på dem. Det finns inget klart styre och man vet knappt vad enkla saker som verksamhetsplan och främjande arbete är.

Det var en ganska stor chock för mig att komma från Örebro som är en framgångsrik stad när det gäller ungdomsarbete, till en stad där man inte vill lägga helst en krona på ungdomar. Därför känner jag att jag vill ändra på det. Jag vill driva ungdomsfrågor på ett sätt som jag inte tror att någon har gjort innan. Men nu kommer vi till problemet. För att ens ha en chans att ta sig in i någon nämnd så måste man tillhöra ett politiskt parti, och det gör jag ju inte. Det finns ju fler steg efter det, givetvis, men det är ju ändå det första steget. Så, jag ska kolla in i det här men hur man går till väga för att kunna påverka och sedan göra det. För om det ska vara så här på gårdarna vet jag inte om jag vill arbeta här.

Vilket seriöst och politiskt inlägg det blev. Men det kanske behövdes =P

Nu ska jag ta ut den sista plåten ur ugnen. Det har varit brödbak idag (som vanligt).

I morgon kommer äntligen min finaste och bästaste vän! Elin kommer och ska mysa och busa med mig en hel helg =D Åh va jag vill att det ska vara fredag nu! Men snart är väntan över och jag ska njuta av mitt fina sällskap =)

Badjävlar

Igår var vi uppe på stan en sväng. Vi skulle till våra banker och lite andra ställen. Och jag måste säga att även jag börjar bli smått irriterad på alla badjävlar. De är överallt med sina bilar och de kan inte köra. Visst kan jag förstå att man inte alltid hittar osv. Men man kan väl ändå läsa skyltar?!
Först var det en bil som inte verkade förstå vad en blinkers var, för han vägrade släppa in mig i hans fil. Sen såg vi två bilar som körde mitt i stan där det är högst förbjudet att köra om man inte är en stadsbuss eller taxibilar. Personerna i ena bilen såg helt förvirrade och förstörda ut. De fipplade med gpsen och tittade stressat runt medan alla som gick förbi glodde på dom. Stackare. Men de måste ju ändå kunna läsa skyltarna tycker man.
Men det är väl vardagsmat att ha turister omkring sig när man bor här. Jag kan förstå de som kommer hit på semester. Det är ju en kuststad och en ganska fin sådan. Annat var det när jag bodde i Örebro. Jag kan inte förstå hur man kan åka dit på semester! Om man inte har familj eller släkt där, men om inte så är det verkligen jättekonstigt. Jag menar, det finns ju inget speciellt att göra i Örebro. Det är ingen kuststad, det finns inga speciellt sevärdheter eller nöjesattraktioner. Eller jo, en finns det. Gustavsvik, men dit åker man ju inte på sommaren. Så varje gång jag såg en turist undrade jag alltid vad fan de gjorde där. Det finns så många andra roligare städer man kan åka till.

När vi kom hem från vår lilla vistelse i stan så la jag mig för att vila. Jag måste vara Sveriges tröttaste människa. Jag skulle kunna sova hur mycket som helst. Efter någon timme väckte Fredrik mig och fråga om jag kunde skjutsa vår granne Conny till Eurostop. Han skulle handla lite. Visst kunde jag det. Han lånar ju alltid ut saker till oss och är så trevlig. Det var en ganska snabb tripp och vi fick 100 kr för det. I vanliga fall hade jag inte tagit emot det, men nu så insisterade han så jag tog emot pengarna.

Senare på kvällen blev det lite monopol. Det är konstig att Fredrik ens vill spela det. Han tycker inte om att spela sällskapsspel i vanliga fall, men så fort det är på datorn så är det okej =P Jag förlorade den här gången också, och jag surade lite i vanlig ordning.

Efter det blev det lite patiansduell och där ägde jag honom (som vanligt) så mitt humör blev bättre =)

Micke ringde idag och frågade om vi ville ha lite buskar som han hade grävt upp. Vi tackade ju såklart ja, och gick över för att hämta dem. Jag sa att vi borde ta bilen eftersom att det antagligen skulle vara skapligt jobbigt att släpa på en massa buskar, men Fredrik sa att Micke hade sagt att det var blommor typ, så jag blev övertalad att gå (fastän jag anade att det skulle bli tungt och jobbigt att bära hem de där buskarna). Och hade jag rätt? Givetvis hade jag det. Vi skulle ha tagit bilen för de där buskarna vägde ton. Så det var bara att gå hem igen och hämta bilen. Efter att vi hade baxat in dom i bilen och åkt hem så skulle Fredrik plantera dom, och Micke kom och hjälpte till. Medan de gjorde det började jag städa. Vi hade bestämt att göra det idag så när Fredrik var klar kom han in och satte igång han med. Micke också för den delen. Han hjälpte Fredrik att bära ut grejer till förrådet och sånt. Det var väldigt bra för allt går ju snabbare med ett par händer till =)

Måste bara slänga in en bild på Shiva. Hon låg och sov jättekonstigt. Precis så som hon ligger på bilden. Jag var tvungen att ta en bild, men hon vaknade när jag tassade fram med mobilen så bilden är precis när hon gäspade. Men hon låg och sov så med tassarna uppe på ryggstödet, helt spänt.


Ser ut som ett riktigt rovdjur.


Ikväll blir det nog ännu mer monopol hoppas jag. Jag hoppas även att jag ska vinna lite mer nu =) Jag ska äga Fredrik på monopol också! =)

Monopol

Det blev sent igår. Väldigt sent. Vet inte ens om jag kan kalla det att det blev sent IGÅR. Vi gick och la oss strax efter 6 i morse. Jag var trött redan vid ett i natt, men så ville jag prova att spela monopol med Fredrik på datorn, och seg som han är så började vi inte spela förrän vid två någon gång. Och när vi väl hade börjat spela kunde vi inte sluta. Det var riktigt kul =)
Första gången vann jag ganska stort och var väldigt nöjd över det. Andra gången gjorde vi dataspelaren lite smartare och då gick det riktigt dåligt för mig. Om man någon gång har spelat med mig så vet man att jag är väldigt tävlingsinriktad och tycker inte om att förlora. Så ju sämre det gick för mig desto surare blev jag. Det var inte så mycket att jag förlorade utan mer att jag hade sådan otrolig otur och dataspelaren hade en onaturlig framgång i sina tärningsslag. Men Fredrik vann ändå så jag blev på bra humör igen =)

    

Imorse vaknade jag av att det ringde. Först trodde jag att det var larmet så jag trodde att jag stängde av det, men så tittade jag på mobilen och såg att det hade ringt och att jag hade svarat. Så jag la på snabbt som attan och hoppades att personen skulle ringa upp igen. Det är ju pinsamt att svara på mobilen men inte svara på samtalet så att säga. Men som tur var ringde det igen och jag kunde svara och låta lite mer vaken =P Det var från det senaste jobbet jag har sökte och jag ska på intervju nästa tisdag! =) Hoppas verkligen att det går bra, det skulle vara hur skönt som helst.
Det är ett elevassistent jobb där man måste vara teckenspråkskunnig, och det är jag ju, så jag kanske har en chans. Men jag är ju lite ringrostig nu när jag inte tecknar så mycket, så fram till intervjun så ska jag teckna så mycket jag kan. Och det är ju även bra för Fredrik för då lär han sig ännu mer =)

Nu ska jag spela lite dice king på king.com =) Har fastnat för det nu. Det är exakt som yatzy och det är riktigt kul!

Uppdatering

Helgen har varit jättelugn. I fredags tog vi det lugnt och mös lite framför tvn. Micke skulle egentligen komma och hjälpa oss att göra klart gräset men han var väldigt trött så han ville komma på lördagen istället. Givetvis fick han det och det var ganska bra för oss också eftersom att vi också var trötta och sega =P

Fredrik vaknade helt otroligt snabbt och smidigt i lördags. Jag brukar få tjata på honom länge och mycket innan han masar sig upp ur sängen. Men jag tror att det hade med att han inte kunde ligga och dra sig. Vi skulle nämligen hinna baka, göra i ordning oss och sedan åka hem till hans mormor och Harry innan Micke skulle komma. Vi bakade banankaka för att ta med. Det är både min och Fredriks favorit =)
När vi kom hem till dem så blev de så glada för att vi kom. Så som mor - och farföräldrar blir när man kommer på besök =) De har så mycket antikviteter hans mormor och Harry, så jag spenderade en stund åt att gå runt och kolla på allt, och hans mormor förklarade vad sakerna var och hur gamla de var och sånt. När vi sedan satte oss ner och skulle fika så hade de redan köpt wienerbröd, mazariner och kakor så de la undan banankakan till senare. Det var lite synd för det är alltid kul att se om andra gillar det man har bakat =P Men jag får säkert höra om det någon annan gång.
Det var jättetrevligt att sitta ner och prata med dem. Mest pratade Harry. Han hade mycket att säga, och är envis som fan. Fredriks mormor fick knappt en syl i vädret =P Vi pratade om allt mellan himmel och jord, så som det brukar bli. Det blev ganska mycket politik snack. Jag kan väl säga att jag och Harry inte riktigt har samma politiska åsikter, men det är ju bara kul. Sen fick jag höra om hur Fredrik var när han var liten och saker de hade gjort. Han var tydligen snäll och söt när han var liten, men det visste jag ju redan =)

Efter ca 3 timmar var vi tvungna att åka, och det var lite jobbigt. För de ville verkligen att vi skulle stanna. Och de sa om och om igen att vi gärna fick komma oftare och hälsa på. Och det ska vi verkligen göra! Förstår inte varför vi inte har varit där tidigare, men det är väl sånt man liksom inte tänker på. Men nu ska vi försöka åka dit ialla fall varannan vecka =)

10 minuter efter att vi kom hem var Micke här för slutspurten med gräset. Han hade med sig kokosbollar som han hade gjort. För vi pratade om det sista gången han var här, att jag inte får till det så som Fredrik vill ha dom. Han vill att de ska smaka som Delicatobollar, men det är nog ganska svårt. De Micke hade med sig smakade annorlunda, först trodde Fredrik att han hade haft i mandelmassa men jag tyckte att det smakade äpple eller päron. Och jag hade rätt =) Han hade haft i päronkonjak och det var faktisk ganska gott =)

När de var klara med gräset skulle Fredrik visa något spel på datorn och de blev fast i timmar. Fredrik spelade och Micke tittade på, fast jag tror att han hjälpte till. Medan de satt framför datorn kollade jag på Bruce den allsmäktige som var på tv och fixade mina naglar, som jag har velat göra ett tag nu. Det finns stämplar som man kan köpa med massa olika motiv till naglarna. Min kompis Anna har såna och jag är jättesugen på att köpa såna, så när pengarna börjar rulla in tror jag att det blir ett sånt kit =)
När filmen var slut så ville jag även att killarna skulle vara klara så jag gick in och frågade lite snällt hur länge de skulle spela, och inte långt efter det åkte Micke hem. Jag hoppas att han inte kände att jag ville bli av med honom..

Fredrik hade dragit hem Memento som han ville att vi skulle titta på. Men hans brännare är störd och bränner inte på alla skivor, så jag fick föra över dom en till min dator och det gick att bränna! Äntligen kan vi kolla på film igen =)
Vi kollade på typ halva sen orkade jag inte mer. Jag var så himla trött som jag brukar vara =P

Idag vaknade vi av att Jennie ringde och sa att vi skulle hem till Fredriks mamma och Bengt på fika för att Bengt fyllde år. Detta hade vi ingen aning om. Fredrik har nog Sveriges sämsta minne så han kom ju inte i håg, och man kan ju inte direkt förvänta sig att jag ska komma ihåg det heller. Så det var bara att gå upp och fixa till sig. Visserligen skulle vi dit ganska sent, men man vill ju hinna med att fixa lite grejer innan. Dock hann vi inte äta så vi var väldigt hungrig när vi kom, men som tur var skulle hon göra lite korv med bröd så vi fick i oss lite mat ialla fall =) Max och Linnéa var där när vi kom och det är alltid kul att träffa dem. En stund ialla fall för de tar musten ur en ganska snabbt =P Tyckte synd om Jennie och Simme som var bakis =P

När vi kom hem somnade jag, och sov ganska länge. Fredrik satt och spelade när jag vaknade och skulle spela hela kvällen, men vårat internet krånglar så han kunde inte spela så mycket. Jag däremot skulle baka. Vårat bröd tog slut igår så det var bara att sätta igång. Jag brukar göra tekakor, men de brukar inte bli så bra. De smakar gott och så, men de blir antingen platta som fan eller ihåliga. Micke sa att jag skulle använda vanlig jäst (jag brukar ha torrjäst) och jäsa dem på spisen när ugnen är på. Så jag gjorde så idag och jag tror att de blev mycket bättre =) Har sista plåten i ugnen nu.

Ikväll/ inatt blir det film, vilken vet vi inte, men nu kan vi ialla fall bränna igen =)

Snart kommer min Elin! Jag längtar så mycket =)

Vet att det är tråkigt att jag inte har några bilder, men jag har helt enkelt glömt bort att ta kort =P

Grejar..

Idag har vi tagit det mest lugnt. Jag hade en riktigt sprängande huvudvärk på dagen så jag la mig och sov en stund, och vaknade av att Micke var här. Han hade köpt 5 påsar jord åt oss. Så att vi kan justera våran gräsmatta lite. Som den är nu (eller ja, halva) så är det ett jätteglapp mellan gräsmattan och staketet, så vi ska "flytta" upp gräset lite. Så himla snällt av honom! Det hade sett ut som fan här om det inte var så att vi fick hjälp av vår trädgårsmästare =) Men nu är vi på gång! Tror dock inte att det kommer se riktigt lika bra ut nu som nästa sommar. Då ska det planteras och grejas =) Det är som Fredrik säger, vi nestar. Alltså vi bygger bo kan man säga.




Sånt här glapp var det innan


Så här blir det efter. Det syns lite dåligt, men plankan syns inte längre =)

Jag längtar tills Elin kommer. Det ska bli så mysigt. Det är marinfestivalen här då, så vi får se om vi drar dit en sväng. Men det spelar egentligen ingen roll för det är bara så himla kul att hon kommer hit =)

Tänkte bara slänga in en gullig bild på mina gosar. Våra söta katter som i och för sig inte alltid är så söta och snälla, men de är mina gosar ändå. De är syskon och gosar med varandra titt som tätt, men det brukar inte hålla så länge. För helt plötsligt så flyger den ena på den andra och börjar slåss. Och det är inte alltid samma katt som börjar, så det är så svårt att veta vem man ska skälla på. Men nu börjar vi lära oss när det närmar sig bråk, så vi kan oftast styra av det i tid =P


Här ligger de och sover =)

Ganska snart efter att bilden tog så började Shiva (den till vänster) tvätta Tjockis (givetvis den till höger) och det är då det brukar bli slagsmål. Och det var väl ungefär så det blev =P Det är konstigt att det kan gå så snabbt från kel till bråk. Men det är väl det som kallas syskonkärlek =)

Nej nu kommer Jennie och ska ha skjuts till Tylösand. Hon ska hänga med bratsen =P

See ya!

Ps. Grattis till dig som ska ha ett grattis! <3

Tråk

Det har varit ett par ganska händelselösa dagar. Det har verkligen inte hänt alls mycket...

Igår ringde Elin och var jätteglad. Jag hörde det direkt när jag svarade. Hon sa att hennes mormor ska till Halland nästa helg och hon får följa med! =D En hel helg får jag med min bästaste! =) Det kunde inte bli bättre. Jag blev så ledsen sist när hon sa att hon inte kunde komma, så nu hoppade jag av lycka. Fredrik tyckte nog att jag var lite koko, men det är han van vid =P

Idag åkte jag, Jennie, Fredrik och Linnéa upp på stan för att syskonen skulle till banken. Jag visste att jag skulle få det svårt att väcka Fredrik så jag sa till Jennie att komma hit och ta med sig Linnéa för det skulle få upp honom snabbare. Och jag hade rätt. Hon tyckte först att Fredrik var lite läskig när han låg där och mumlade, men när han vände sig om och började prata med henne så var han mest rolig =) Hon är så söt och lugn. Hon var tyst hela tiden och satt och tittade på allt från sin vagn. En sån unge skulle man ha. En som är tyst och medgörligt. Men sån tur kommer man ju inte att ha =P


Fredrik busar med Linnéa


En glad liten sötnos =)

Nu ska jag spela lite, och försöka komma ihåg att gå ut till tvättstugan =P

See ya!

Välkomna och ovälkomna besök

Det har hänt mycket de senaste dagarna. Skumma saker och bra saker. Kan ju börja med att berätta att jag inte gillade Änglar och Demoner så värst mycket. Eftersom att de hade tagit bort många och viktiga saker som var med i boken, men någon som inte har läst boken kanske gillar den bättre =P

Kvällen efter att bilbomben smällde hände det ytterligare en skum och ganska obehaglig grej.
Jag stod i köket och diskade och Fredrik satt i vardagsrummet, så hör jag att han säger något så jag går ut i hallen för att kolla och då möter jag en främmande kvinna som ställer sig vid ytterdörren och kippar efter andan. Hon sa att hon var jagad och att hon var tvungen att gömma sig. Helt chockade gick vi och stängde altandörren. Hon påstod att hon inte kände han som jagade henne men hon visste var han bodde och vad han hette. Men vi hade inte hjärta till att slänga ut henne, för hon verkade uppriktigt livrädd. Men ju längre hon stannade desto jobbigare kändes det. Vi insisterade på att vi skulle ringa polisen, men hon ville inte det. Efter mer än en timme sa vi att vi skulle åka iväg, så att vi skulle bli av med henne. Hon ville då ha skjuts hem så vi körde hem henne. Men det kändes riktigt obehagligt.
Hoppas verkligen att vi slipper vara med om det igen. Innan har jag haft altandörren öppen från att jag vaknade till jag har gått och lagt mig ungefär, men vet inte om det blir så mera...

Efter att vi hade skjutsat hem henne åkte vi hem till Luffas för att spela lite spel. Fredrik var inte väldans entusiastisk men det var jag! Jag älskar att spela =) De spelade Geni när vi kom, men ganska snart så åkte Med Andra Ord fram. Det spelet är så himla kul och jag är faktiskt ganska bra på det, om jag får säga det själv =) Det går ut på att man plockar upp brickor med ord på som man ska beskriva, men man får inte säga någon del av ordet och inte heller bokstavera det med enbart bokstäver. Ska man bokstavera så får man säga typ Stol - Olle - Lars om man ska säga sol. Det kan bli riktigt roligt =) Det bästa tror jag var när Luffas skulle förklara kvicksand och sa "Snabbt grus" Haha =)


Jennie, Danne och Fredrik




Givetvis är det mitt lag som leder =)


Igår kom min mamma och pappa hit =) Det var riktigt kul att de kom och hälsade på. De är för närvarande hos min bror (som bor i Göteborg )och hjälper honom med huset och då passar de på att hälsa på oss, och det är ju alltid välkommet. De hade med sig ett par tavlor som jag har fått av farmor som hon har målat. De hade ramat in dom så att vi kunde hänga upp dem. Och det behövdes för det har varit lite tomt på väggarna här.


De här hänger i hallen


Den här hänger på ena kortsidan i vardagsummet.

Vi satte oss ute och fikade en stund och snackade och jag berättade om den konstiga kvinnan om sprang in hos oss och sa att det antagligen var för att vi inte har staket. Det har alla andra grannar. Men att vi planerar att sätta det nästa sommar när vi har råd. Men jag tror att mamma och pappa tyckte att det var lite obehagligt att det kunde springa in främmande människor här, så vi åkte och köpte staket direkt. Så underbart snällt! Det blev ett par vändor eftersom att vi köpte för lite sektioner först och så. Vi köpte svart färg också som vi skulle målsa staketet med, men det såg blått ut så vi skulle byta, men det mörknade sen så vi slapp åka ännu en gång. Medan gubbarna satte upp tavlor och sånt så åkte jag och mamma och handlade mat. Hon sa att vi skulle köpa på oss allt vi behövde så det blev ganska mycket =) Det var väldigt bra eftersom att vi behövde en del och inte har så mycket pengar.
Tack så hemskt mycket mamma och pappa. Ni är så underbart snälla!


Min kära mor och far =)


Efter att vi hade ätit och fikat lite mer var det dags för dem att åka tillbaka till Göteborg och vi plockade undan lite och tog det lugnt. Men det varade inte länge, för Micke dök upp. Fredrik hade ringt honom för att fråga om han kunde hjälpa oss att sätta upp staketet någon dag denna veckan. Men han ville inte vänta och det blev att vi satte upp det igår kväll redan =)

Idag åkte vi och handlade lite extra plankor för att dölja det otroligt stora gapet mellan gräset och staketet. Så grabbarna har snickrat lite idag, och nu målar dom. Jag däremot har inte bidragit så mycket. Känner mig mest överflödig så jag håller mig undan =P Men det blir jag som lagar mat, så lite kommer jag ju ha gjort.


Här är de i full gång med att sätta upp staketet.


Uppsatt och nästan färdigt. Kvar är målningen.


Här har de målat första lagret. Ett lager till och det är klart =)
Jag tycker inte att det ser speciellt blått ut.

Nej nu ropar killarna att de är hungriga, så jag ska laga lite mat åt dem =)

See ya!

Bomber och granater!

Jag har fått en fin start på mitt liv här i Halmstad. Igår satt jag i sängen och spelade lite Monkey Quest på king.com och Micke och Fredrik kollade på klipp på youtube när det skallrade till i rutan. Jag trodde att det var någon som knackade på så jag gick ut i vardagsrummet för att kolla, och så såg jag att en bil brann på våran parkering. Jag skrek tydligen " Men herregud det brinner!" och sprang för att hämta telefonen och larma brandkåren. Det tog SOS säkert 10 signaler innan de svarade! Hur kan det ta så lång tid? Tänk om det var någon som höll på att dö eller så... Nej det är fan inte okej. Men i alla fall, vi gick ut för att kolla och typ alla grannarna samlades. Det kändes så himla konstigt att en bil exploderade på vår parkering. Vår granne såg en kille i luva springa därifrån så den var ju definitivt anlagd. Antagligen en bilbomb. Det är inte första gången en bil sprängs här på Vallås. Polisen var här först. De kom efter bara två-tre minuter. De var antagligen så snabba för att det har varit en massa skottlossningar i Halmstad den senaste veckan, dock inte på Vallås, men vem vet, det kan ju ha något med det att göra. Men jag hoppas verkligen inte det. Vi "hoppas" bara att det var någon idiot som ville testa att spränga en bil. För jag vill INTE ha en massa skottlossningar här! Om det här händer en gång till så flyttar vi fan från det det här stället. Då blir det Rotorp eller något sånt. 



Bilen brann så snabbt och så mycket. Det här är väl två minuter efter att vi hörde smällen.


Det tog ett tag för brandkåren att släcka elden..


Helt pajad bil. Det luktade jätteäckligt också.


Tror inte att man kommer köra den här mera =P

Tur att inte Sigrid (min bil) var i närheten. Hon hade ramlat ihop bara av den lilla lilla tryckvågen som var =P

Nej vi får se vad farbror Polisen säger om vad som hände. Som sagt hoppas jag att det inte händer igen. Jag kommer med fler uppdateringar om det händer något mer.

Men nu ska vi iväg och handla lite =)

See ya!


Historia

I går var tanken att vi skulle se Änglar och Demoner. Men den versionen vi hade fått hem bara laggade och hade sig, så vi såg en annan film. Jag har sett fram emot den filmen efter att Da Vinci koden kom. Visserligen blev jag ganska besviken på den filmen eftersom att jag har läst boken och älskade den. Men det var ändå kul att se hur de gjorde filmen och hur de valde scener och speciellt slutet. För er som inte har läst boken men sett filmen skulle jag rekommendera att läsa den. För den är 1000 gånger bättre! Och slutet är helt annorlunda och mycket bättre. Så jag förväntar mig inte att Änglar och Demoner ska vara sådär jättebra eller så, men jag vill ju se den ialla fall. Kanske mest för att få se allt som står med i boken. Alla fina statyer och andra historiska saker.

Jag är jätteintresserad av sånt. Förr, när jag var tonåring så hatade jag allt vad historia hette. Jag förstod inte det intressanta i gamla kungar och sånt. Men så läste jag Histora A på komvux, och den läraren var så himla bra så han väckte ett intresse i mig. Och för att vara helt ärlig så tror jag nog att Da Vinci koden och Änglar och Demoner väckte det intresset ännu mer. Där får man liksom en liten smak för olika verk från olika tider och jag skulle vilja se dem.
Varje gång jag går in i en kyrka (som jag bara gör för att se på allt gammalt och fint)  så går jag bara runt och tittar och känner på allt. Jag tycker att det är så coolt att veta att det satt massa människor så långt tillbaka och målade, slipade och skulpterade de saker vi har kvar idag. Det är fruktansvärt imponerande, och jag tycker att vi har tappat det lite idag. Tyvärr.

Jag kommer ihåg förra sommaren då jag tvingade in Jennie i den stora kyrkan här i Halmstad. Jag ville gå in och titta och känna på allt. Jag vet inte om hon tyckte att det var så himla skoj, men hon sa att hon inte hade något emot det =P

Jag ska snart tvinga in Fredrik i slottet tänkte jag. Halmstad slott är inte någonting jämfört med Örebros, men jag vill se ialla fall =)

                                   
                      Halmstads slott                         vs.                          Örebro Slott

Örebros slott ser mer ut som ett gammalt coolt slott.

Idag vaknade jag av att Jennie ringde och väckte oss. Vi skulle till banken och fixa lite papper. Hon ringde vid 10.30 tror jag och vi kom iväg till henne vid 12 för att Fredrik låg och sov =P Och när vi väl var hemma hos henne så tog det ytterligare en halv timme innan vi satt i bilen. Så är det med familjen Ottosson. De är alltid sega vad de än ska göra =P Fredrik är den som är minst seg, men hans syster... Hon är en sån tidsoptimist att det är inte sant. Och Simme han är likadan så de två tillsammans är helt sanslöst =P Men det går bra ändå, när man väl har lärt sig hur sena de brukar vara så kan man tajma ganska bra ändå =)

Vi tog med oss Max upp på stan och han blev jätteglad när han fick följa med =) Vet inte om han tyckte att det var så skoj att vara med på banken dock. Där måste man liksom vara tyst och lugn, men det klarade han ganska bra ändå =) Han tjatade om att han ville ha mat, så han fick lite McNuggets som han kunde mumsa på =)

Efter att vi kom hem somnade jag. Jag var så himla trött. Jag vet inte riktigt varför, men idag har jag varit så trött och seg. Men nu på kvällskvisten börjar det ordna upp sig =)

Just nu är Micke här. Han kom för en stund sen och gick och pillade upp några skumma rötter ur vår gräsmatta och satte baby på lite jobb =) Just nu står han och Fredrik på olika låtar på datorn.  Hoppas han gillar det han hör. Det är mest dance baby spelar upp =P

Sen blir det förhoppningsvis Änglar och Demoner. Tror att vi har fått hem en ordentlig version nu =)

See ya!

Kärlek

Igår kväll såg vi en väldigt bra film. Vi såg Hot Fuzz, den som vi skulle ha sett för ett tag sedan. Det är en brittisk komedi, med ehm..lite action inslag. Den var helt sjuk, så sjuk som bara britter kan göra filmer. Vi skrattade rakt ut flera gånger =) Så den rekommenderar jag verkligen. Om ni nu gillar skumma filmer som är typ överdrivna fast på ett skickligt och bra sätt.


Idag har vi slappat mest. Fredrik sov otroligt länge och jag tjatade på honom att han skulle gå upp. Men det är som att försöka väcka en björn ur ide. Det är nästintill omöjligt med andra ord. Till sist gick han upp ialla fall och har faktiskt varit riktigt produktiv. Han har hjälpt till med disken, gått med soporna, klippt gräsmattan, krattat och gått med det till komposten. Det kanske inte låter som så mycket, men det är det. För han är ju typ den mest lata människan i Sverige =P Men nu börjar han lära sig att det inte är så hemskt att göra lite hushållssysslor. Det som är bäst är att jag aldrig behöver tjata eller så om jag vill att han ska göra något, han oftast saker direkt och det är väldigt skönt. För jag skulle aldrig orka med att tjata om samma sak flera gånger.

Han är underbar min baby. Han ställer alltid upp för mig. Jag känner och vet att han skulle göra vad som helst för mig. Han är som mig på många sätt, men också helt annorlunda på andra sätt. Vi kompletterar varandra väldigt bra och inte bara det. Vi har roligt ihop, hela tiden. Han får mig att känna mig speciell, vacker, rolig och älskad varje minut av varje dag. Det finns ingen bättre känsla. Tro mig.


Min stora kärlek <3

Jag älskar dig baby! Mer än något annat. Tack för att du får mig att känna mig så älskad. Tack för att jag får vara din <3

Ups and downs

Saker blir inte alltid som man har tänkt. Vissa gånger blir det bättre och andra gånger sämre. Idag hände det både en bra grej och en dålig.
Den bra grejen var att vi slipper betala en ganska stor skatteskuld på ett arv som Fredrik och Jennie fick förra året. Det lättade mitt hjärta oerhört mycket. Det var som att en sten släppte och allt kändes lite lättare efter det =)
Den dåliga grejen är att Elin inte kan komma tyvärr. Det har krånglat till sig lite för henne, och det är ju inte hennes fel. Jag vet att hon ville komma och jag ville ha henne här. Men ibland kommer det saker som man inte kan styra över. Men jag ska inte ljuga. Det känns inte bra, inte bra alls. Jag hade verkligen sett fram emot det, men det får bli någon annan gång.

Elin jag vet att du vill komma och det är inte ditt fel! Så ha inte dåligt samvete! Det får helt enkelt bli någon annan gång.

Får se vilka fler överraskningar jag bjuds på idag..

Arg kompis.. Väldigt arg kompis

Jag har en arg kompis. En väldigt arg kompis. Igår spelade jag lite patiansduell (för ovanlighetens skull =P) med Anders. Och som det mastermind jag är så vann jag ju mest hela tiden =) Och det gillades inte av Anders som även kallas Fjanters av mig =)

Här nedan ska ni få se alla de fina orden han sa till mig, haha =)



Smileysarna blev knas men ni fattar =P

Stackarn, det kan inte vara lätt att spela med mig =P

Var är solen??

Det finns ju ingen anledning att gå upp tidigt längre. Jag menar vart är solen? Inte här i alla fall, och det är ju den enda anledningen att gå upp tidigt för. Om man inte ska göra något speciellt dvs. Men oftast ska jag ju inte det, så just nu känns det bara så onödigt att släpa sig upp ur sängen för att bara glo lite... Så nu hoppas vi alla mycket och intensivt på att det blir en massa sol igen så att man kan bli lite brun =) För jag vill inte gå upp tidigt annars. Jag har mycket roligare på natten än på förmiddagen =)
Jag är en äkta nattuggla, men inte mer än min baby. Han skulle må bäst av att leva som ett nattdjur. Tror till och med att han skulle kunna utveckla nattsyn om han bara kämpade =P

Flera gånger om dagen tänker jag på att Elin snart ska komma. Jag tänker på hur mysigt det kommer att bli, vad vi ska göra, om hon kommer ha kul och sånt. Kanske låter fjantigt, men jag längtar verkligen! Visst har vi varit ifrån varandra innan ganska länge, men inte som nu. Nu är ju läget ett helt annat. Jag bor här och hon i Örebro, så vi kommer ju inte träffas alls lika ofta. Då måste man ju verkligen göra det mest och bästa av tiden man har ihop! Jag hoppas verkligen att hon kommer trivas hemma hos mig, men det kommer hon säkert =)



Gammal bild när vi sitter i Blixten (min döda bil)


Jag har för mig att vi satt och jämförde längden på våra ben när vi satt där, och antagligen didviderade vi länge, för sån är vi =)


Sista bilderna vi tog innan jag flyttade.

Hoppas du har kul på kryssningen Elin. Önskar att jag kunde ha följt med. Men det får bli nästa gång =)

Nu ska jag spela lite, och antagligen tänka lite mer på när min bästaste vän kommer =P

See ya!

Osammanhängande

Vi är så hemmakära jag och Fredrik. Andra par i vår ålder brukar säker gå ut och festa och så, men inte vi. Nej, vi bakar bröd en lördagkväll. Och inte bara det. Igår åt vi nybakat bröd, drack varmchoklad (som jag gjorde alldeles själv) och spelade patiansduell på msn =P Haha är det bara jag eller är vi lite skumma? Men det var gott och mysigt =) Vi har inga större behov av att gå ut. Det har man ju liksom gjort i sina dagar, så jag känner att det är färdigt. Vi går bara ut om det är något speciellt, annars stannar vi hemma eller umgås med andra utan utgång =P

Idag har varit en riktigt död dag. Har knappt gjort någonting, ingenting vettigt ialla fall. Men såna dagar har väl alla =P

Hoppas på sol i morgon. Min bränna håller på och försvinna, och så kan vi ju inte ha det! Skulle vilja vara brun året runt, men sån tur har man ju inte när man bor i Sverige. Så under dessa få veckor man kan bli brun på naturlig väg så vill man ju passa på. Så nu får regnhelvetet försvinna!

Jag längtar så himla mycket till min bästa vän kommer. Min Elin ska komma snart =) Wiie vi kommer ha det så himla mysigt! Om hon nu klarar av att inte spela COD det vill säga =P Jag ska se till att hon blir av med sitt beroende.
Och Elin nu vet du vad du har att se fram emot. Nybakat bröd och varm choklad =)

Detta blev ett riktigt rörigt inlägg, men det är ju för att jag egentligen inte har något att säga, men säger det ändå =P

För att göra det lite extra rörigt så slänger jag in en söt men helt osammanhängande bild =P


Sötnosen själv! Ser så busig ut på denna bilden =)

Nu ska jag nog spela lite, kanske läsa lite bok.

See ya!

Bilder och bröd

Det blev inget brödbak igår och inte heller en kort visit hos Jennie. Jag skulle bara över och hämta lite bilder, men det blev att jag stannade och kollade på The Others också. Jag hade visserligen redan sett den, men jag hade inget bättre för mig så jag stannade. Simme som är så smart listade ganska snart ut hur den skulle sluta. Fast det kanske de flesta gör =P Det gjorde inte jag första gången ialla fall =P

Jennie hade inte så många bilder tyvärr, men hon hade en sån där Boken om mig bok som var Fredriks. Så jag tog med mig den hem och tog ut en bra bild. Tror att jag åker hem till hans mamma och skaffar lite fler bilder =) För det är ganska kul att ha, och så kanske det blir fler tavlor.


Liten och ultrasöt Fredrik <3


Här är jag =) Och även jag är ultrasöt om jag får säga det själv =P

När jag kom hem satt min baby fortfarande och spelade, men han hade inte så mycket kvar. Så jag satte mig och spelade lite patiansduell med Anders, och jag ägde honom med =) Haha. Han sa också att jag fuskade. Fastän det inte går att fuska på det. Killarna är bara dåliga förlorare =P

Efter det var det Rain Man på tv och den har jag inte sett innan. Så Fredrik nästintill beordrade mig att se den för att den är så bra. Men det gjorde inget för den har jag alltid velat se, så vi bänkade oss framför tvn med popcorn och tittade. Den var faktiskt riktigt bra! Jag blev lite sur ibland för att den ena killen var så dum mot den andra, men det är ju bara ett tecken på att en film är bra =)

Idag har det inte hänt så mycket. Vi var förbi Jennie och Simme när vi var på väg till Ica, och de var igång med att storstäda så vi blev inte långvariga. Sen har det mest varit att vi (jag mest fast med assistans från Fredrik) har bakat bröd. Det blev en jävla massa bröd, så nu hoppas jag att jag inte behöver baka på ett tag =P

Nu blir det filmtajm. Vi ska se Hot Fuzz som jag lånade hem från Simme igår. Jag har för mig att Anders har sagt att den är bra. Det är en komedi och det behöver vi idag. Vi har båda varit lite griniga så vi behöver skratta =)

See ya!

Städat och fint =)

Igår kväll var tanken att vi skulle kolla på film, men det blir ju inte alltid som man har tänkt. När Fredrik var klar med sitt musikprojekt så föreslog jag att vi skulle spela patiansduell på msn. Jag har spelat det en gång innan med Anders (en gammal klasskompis) och tyckte att det var jättekul. Fredrik brukar inte vilja spela sånt med mig, men denna gången så var han villig att spela lite =) Det slutade med att vi spelade hur länge som helst. Måste ha spelat i minst två timmar. Det är så himla kul, och jag vann hela tiden =) Fredrik vann kanske 4 gånger av ja..40-50 kanske =P Tur är att han inte är en sån dålig förlorare, fastän han gnällde ganska mycket. Men så är det väl när man spelar med ett mastermind =P Ska nog spela lite mer idag med hoppas jag.

Idag stod det städning på schemat. Jag sa åt Fredrik igår att vi skulle storstäda lägenheten idag, så att han fick förbereda sig på vad som skulle komma. Varken jag eller han tycker att det är speciellt kul att städa, men det måste ju göras. Alltså vi städar ju annars också (eller mest jag), men inte sådär att man skrubbar och har sig, men det gjorde vi idag. Det var ju dåligt väder också, så vad annars ska man göra? Det blev väldigt bra ialla fall, och nu känns det sådär luftig som det gör när det är städat =)

Ska baka lite mer bröd idag också. Känner mig som en riktig husmor när jag håller på med sånt. Tänk bara att först städa en massa, sen laga mat och sen baka. Kan man bli mer husmoderlig? =P

Men först ska jag till Jennie och hämta lite bilder på Fredrik när han var liten. Jag hade en jättefin bild innan, men jag hittar den inte =( Så jag får fixa ett nytt. Ska rama in en bild på honom och en på mig som vi kan ställa på hyllan i vardagsrummet =)

See ya!

Nyinflyttad = Bra

Det är så bra att vara nyinflyttad här i Halmstad. Jag har fått 3 brev den senaste veckan med en massa erbjudanden för att jag är ny här. Vissa erbjudanden är ju inte så användbara för mig, men andra är riktigt bra. Som det presentkortet jag fick på Mio idag. 200 kr! Man är ju dum om man inte använder det. Så jag och baby åkte dit för att köpa något fint. Vi har mycket kvar vi vill ha i lägenheten. Den känns lite tom fortfarande. Visst vill vi ha det ganska enkelt och inte så mycket lull lull ( Som inredarna Simon och Tomas säger), men nu är det för lite grejer. Skulle behöva lite mer tavlor och kanske lite mer prydnadsgrejer. Men det får vänta till bättre tider =P Men det blev ialla fall två fina vaser idag =) Sen kommer mamma och pappa med tre tavlor som min farmor har målat också, och då ska man hitta en bra plats för dem.




Igår hittade Fredrik en sten som han är heelt övertygad kommer från stenåldern. Bara för att den var slipad och vass. Jag försökte säga till honom att det lika gärna kan vara någon som satt och slipade den på 90-talet, men han hade bestämt sig. Den var från stenåldern och inget annat. Så han ville ha den inne, men visste inte var eller hur, men det ville inte jag. Eftersom att jag vet att den bara kommer att ligga där. Så han bestämde sig för att han skulle göra det till ett halsband. Men det är ju ganska fjantigt om det nu är som jag säger, att det är gjort på 90-talet =P


Jag vet inte, vad tror ni, är den från stenåldern?

Pratade lite med Linda idag. Äntligen =) Hennes busiga son ville också prata med mig, men han hade inget att säga. Men han skulle banne mig prata i telefonen ialla fall, annars blev han sur. Men det är gulligt ändå på något sätt. Jag försökte övertala honom om att låta mamma prata ifred och att vi kunde prata mer i morgon, och det verkade han nappa på =) Så kanske blir ett litet samtal med min bästa tvååring i morgon med =)

Nej nu ska jag tjata på Fredrik om att vi ska se Shindlers List. Jag har varit sugen på att se den hur länge som helst nu. Den är ju så himla bra!

See ya!

Speltjej och hemmafru

Tack mina underbara vänner för era fina kommentarer. Det värmer verkligen! Jag saknar er så mycket att det gör ont ibland, och då känns det bättre att veta att ni fortfarande bryr er. Jag älskar er alla!

Jag har inte skrivit så mycket på senaste tiden. Dels har jag inte haft så stor lust att skriva och när jag väl har velat skriva så har det kommit andra saker emellan. Men nu är det dags för en uppdatering =)

I söndags var tanken att vi skulle till stranden, och Micke, Luffas pappa, skulle med, men det regnade så vi stannade hemma. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde så antagligen gjorde vi inte mycket alls =P Tror att Fredrik gav sig på rabatten igen, men eftersom att det regnade blev det inte mycket av det.

I måndags var vi på stan och snurrade, vi lämnade in lite ansökningar och svettades i värmen. För shit va varmt och kvavt det var. Efter det var gjort så åkte vi hem och latade oss. Just när jag skulle in i duschen så ringde Jennie och frågade om vi ville komma och spela lite sällskapsspel. Jag ville men min baby HATAR sällskapsspel, och denna gången kunde jag inte övertala honom att följa med, så jag fick gå över själv. Men det hade jag faktiskt inget emot. Det kan vara skönt att vara själv med andra och komma ifrån varandra lite. Jag menar vi är ju med varandra 24-7 annars =P

När jag kom hem till Jennie och Simme så hade Henke, som också vara och spela, precis åkt iväg en sväng. Så i väntan på det satt jag och Jennie och snackade en massa skit mest. Inte om någon speciell utan bara sådär att man pratar om allt möjligt. Och Simme, som den husmaken (om man nu säger så om den manliga motsvarigheten till husfru?) han är, stod och diskade =)
När Henke anslöt sig i sällskapet så var det dags att spela. Det blev monopol som jag, hör och häpna, aldrig har spelat. De blev ganska chockade och fick förklara alla självklara regler och info om spelet =P Det var faktiskt riktigt kul =) Jag kanske inte var den bästa och smartaste spelaren i historien, men jag kom inte sist ialla fall. Tror att jag gjorde vissa dåliga byten, men jag kom tvåa =)


Simme och Henke precis innan vi började spela.


Vi satt och spelade med öppen dörr och det kom in massa äckliga småkryp. En skit äcklig skalbagge som satte sig mellan benen på mig. Jag blev så äcklad att jag hade gåshud i typ en halvtimme.. Men bäst var när det kom in en mal och Henke flippade. Han började vifta och gorma om att den skulle ut och att den var äcklig. Men så flög den in i taklampan och då blev han nöjd. Han skrattade och sa att man såg att den led av att den brändes av lampan och att det var bra att den torterades. Jag tror att han hatar malar =P

Igår var det dags för sista rycket med rabatten. Fredrik hade lovat att försöka göra det sista, vilket mest var att ta bort alla rötter och sånt. Efter en liten stund med de billiga och ganska dåliga sakerna vi hade lånat av grannen Conny så ringde han Micke (Luffas pappa) och frågade om vi fick låna lite grejer av honom. Han har tydligen allt man kan behöva och lite till enligt Fredrik. Snäll som han är så var det bara att gå över och hämta det vi behövde. Sagt och gjort så begav vi oss dit. Jag har aldrig varit där innan, och nu när jag såg hur fint han hade i sin trädgård så fick jag lust att göra riktigt fint hos oss också.
Vi plockade på oss allt vi kunde tänkas behöva och det var tur att vi tog bilen för det blev mycket saker. Innan vi drog så sa Micke att han skulle komma över och kolla hur det såg ut. Och det var tur det, för varken jag eller Fredrik är så bra i trädgården. Vi har liksom inte de där gröna fingrarna som vissa har =P
Ialla fall så hjälpte han oss väldigt mycket. Det blev en helrenovering av trädgården. Vi fixade rabatten, klippte gräset igen, eftersom att man tydligen ska göra det fler gånger om när det är så fult som vårat är, och vi satte tillbaka de plattor som Fredrik en gång i tiden la ut på gräsmattan där de skulle vara. Det blev jättestor skillnad. Visst, vi har hål med bara jord i på gräsmattan men det är ändå bättre än hur det såg ut innan =)


Micke aka trädgårdsmästaren =)



Fredrik som tar lärdom av Micke.



Här står de och diskuterar hur vi ska få till vår lilla trädgård bra =)


Vi vattnade gräset också med Mickes vattenspridare, och medan vi väntade på att det skulle bli klart satt vi och snackade och killarna tog varsin öl. Jag gick dock in ganska snabbt eftersom att alla myggorna attackerade mig, så nu är jag helt myggbiten =P Men jag hade det ganska bra inne. Jag tittade på Micheal Jacksons konsert som fyran visade. Det är ganska sjukt att han är död. Han var min största idol när jag var liten och jag bad mamma och pappa att jag skulle få gå på en konsert. Men det fick jag inte, jag var för liten. Och det var jag ju i och för sig, jag var ju bara typ 8 år gammal.

Ja just det, jag bakade bröd igår också. Det blev tekakor och vanligt vitt bröd. Det blev faktiskt ganska lyckat =) Visst, det blir ju inte perfekt första gången man gör något, men nästa gång vet jag hur jag ska göra för att det ska bli bättre. Vi måste spara pengar och då är det ju en ganska bra kostnad man kan dra ner på. Jag räknade inte ut hur mycket brödet kostade att göra, men jag skulle tro att jag sparar minst 10-15 kr per limpa typ =) Och det är ju alltid välkommet =)


Det fina och goda brödet jag bakade igår =)

Idag händer nog inte så mycket. Får se om det blir film ikväll, annars blir det nog bara slapp framför tvn.
Ska ringa alla mina vänner och säga hur mycket jag saknar er.
Förlåt för att jag är så dålig på att ringa, jag ska bättra mig. Jag lovar!

Om det mot förmodan skulle hända något spännande idag, så skriver jag det. Annars låter jag nog bli =P

See ya!


Gräsmattan part 2

Idag känns det bättre på vänner fronten. Jag ringde Elin igår och grät lite och pratade. Det var så skönt. Jag visste att jag skulle göra henne ledsen genom att vara ledsen, men jag behövde prata med min Elin. Hon är ju också den som förstår mig bäst, för hon är ju i en liknande situation. Visst har hon kvar sina vänner men jag är ju inte där, och det är ju en omställning för oss båda. Men hon sa att när hon kommer hit så ska vi ragga kompisar till mig =)

Vi skulle egentligen till stranden idag med Hampus, men den jäveln hade inte på mobilen och Fredrik var så trött och hade ingen lust. Så det blev att jag la mig på gräsmattan och försökte bli brun. Tror inte att jag låg så länge, för jag blir så himla rastlös när jag ligger där ute. Jag bara tänker på allt jag borde göra och kan inte koppla av. Det borde ju inte vara så egentligen eftersom att jag ligger ju minst lika mycket på stranden. Men det kanske känns som att jag gör någonting om jag åker iväg och lägger mig på samma filt =P
Men i morgon blir det strand! Om ingen annan följer med så blir det bara jag och Fredrik, men det är ju skönt det med. Vi frågade Luffas pappa om han ville med, och det trodde han ialla fall att han skulle.

Ialla fall, när jag låg där ute så kom jag att tänka på gräset. Jag klippte det ju för en vecka sen eller vad det var, men jag blev aldrig riktigt färdig. Så jag tog tag i det idag igen. Jag fick gå med häcksaxen lite eftersom att det var så svårt att klippa med gräsklippare, och då kom grannen Conny ut och snackade lite. Vi pratade om vår lilla "rabatt" som vi har. Den är så himla överväxt att det inte är sant. Jag vet inte riktigt vad Jennie tänkte när hon planterade saker där. Jag sa att jag skulle vilja ta bort allt och bara så ett träd eller något, kanske rabarber och en buske eller så. Ett staket skulle inte heller sitta fel, så att man har en tydlig tomtgräns, men det blir nog i ett senare skede. Men jag fick Fredrik att klippa ner allt i rabatten. Och det var inte lite. Det växte lite allt möjligt där inne, och det luktade jättekonstigt när vi fick bort allt. Så i morgon efter stranden så ska vi ta bort alla rötter och sätta ner trädet vi fick av Torpan =) Kanske blir lite mer sen, men det är om vi får skott av andra. Vill inte riktigt lägga pengar på sånt nu, när det finns andra hål att fylla =P

Här har vi klippt bort en del, men det är mycket kvar


Fredrik håller på och rensar =)


Slut resultatet. Är inte så snyggt nu, men kommer att bli =)

Det var jättemycket gråsuggor också. Blä, jag ryser bara jag tänker på det. Så jag tror att det blir Fredrik som får fixa allt i den där rabatten, för jag går inte nära såna äckliga varelser!

Snart blir det film. Vi försökte se Madagascar 2 igår, men jag somnade. Så det blir nog ett nytt försök idag =)

See ya!

Saknad =(

Fan vad jag saknar mina vänner. MIna vänner! De som är mina och bara mina. Visst är väl Fredriks kompisar mina med, men inte på samma sätt. Här kan jag känna mig ensam, det gjorde jag aldrig i Örebro. Visst jag har Fredrik men jag vill ha mina egna vänner med. Jag vill kunna sticka iväg och träffa de som känner mig, som vet hur jag funkar och som alltid ställer upp. De som jag kan vara mig själv med och som det är avslappnat med. Så är det inte med alla här. Här känns det som att jag fortfarande synas i kanterna lite och det är alltid oroligheter mellan alla. Det finns liksom ingen som jag känner att den här personen kan jag lita på till hundra procent.
Hemma i Örebro så behöver jag aldrig tänka mig för när jag pratar och jag vet att de jag har, de har jag oavsett vad som händer.
Jag saknar er så mycket att det gör ont nu. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag bara kunde få lite pengar så att jag kan åka till Örebro och träffa er. Bara ta det lugnt och umgås och mysa. Men det verkar inte se ut att bli så. Så jag får sitta här nu och sakna er och längta efter när vi träffas igen.

Jag vet att jag kommer försvinna gradvis ut ur era liv och det gör det extra jobbigt. Jag kommer inte få vara där när Bastian börjar lekis, eller när Elin tar körkort. Men det är väl så det är. Men just nu är det jobbigt. Så fruktansvärt jobbigt.

Jag saknar er och älskar er jättemycket.

Papper och åter papper

Herregud va kvavt och varmt det är idag! Så där så man nästan inte kan röra sig eller andas. Trodde att det skulle bli regn med tanke på hur det såg ut när jag gick och la mig i morse. Det var disigt och helt grått/svart på himlen. Det blev ganska sent, typ vid 05 däckade jag. Jag fastnade framför ett nytt spel jag har på datorn. Men jag gick ändå upp vid halv tolv och då var det sol och jättevarmt.

Efter att vi gick upp idag satt vi med massa papper och försökte få ordning på alla viktiga papper man har. Typ hyresavtal och lönespecifikationer och sånt. Vi satt säkert i en timme eller två och bara sorterade och letade efter alla papper vi måste ha för lite olika ansökningar. Men nu så har vi fan stenkoll så det borde vara lättare efter detta att hitta det man letar efter =)

Sen var det dags att åka upp på stan och gå till banken för att få ut ännu mer papper. Det är som att vi kan bada i papper nu =P Men det gick fort ialla fall. Medan jag väntade på att Fredrik skulle bli klar på sin bank gick jag in på Gina Tricot för att kolla lite. De hade 50% rea. Visserligen kan jag inte köpa något, men det skadar ju inte att kolla =) Ialla fall så såg jag så sjukt fula kläder där. Alltså hur fan tänker de som designar kläderna ibland, och hur fan tänker de som har de på sig? Jag menar vem vill ha på sig något som ser ut som det man hade på sig på dagisavslutningarna när man var liten? Eller harembyxor? Eller tröjor stora som hus? Nej inte jag i alla fall, och tydligen inte många andra heller eftersom att det var rea =P


Detta ser ju ut som en dagisklänning. Så ful!

Efter det blev det en sväng förbi Eurostop och sen hem och fortsätta med de där jävla papprena.

Hampus ringde och kollade om vi var hemma, han ville komma förbi och äta sin pizza. Han brukar göra så. Han beställer en pizza och cyklar hem till oss och äter den =) Men den här gången förhandlade Fredrik till sig pizzor till oss två också. Det var så länge sen vi åt det, och ska jag vara ärlig så har jag inte saknat det så värst. Men det har Fredrik så han blev glad =)

Det är alltid så kul när Hampus kommer för då får man sig en dos mobbing =P Han retas alltid och säger att jag ska åka hem till Örebro, men det är med hjärtat så det är bara kul =)


Hampus

Stackars katterna. Det måste vara riktigt jobbigt att ha päls när det är så här varmt. De har legat utslagna mest hela dagen runt om i trädgården och här hemma. Men vi fyller på med vatten hela tiden så att de kan dricka mycket.


Utslagen katt nr 1. Shiva kan ligga och sova lite hur som helst.


Hon brukar sova så med huvudet gömt mellan tassarna =P


Utslagen katt nr 2. Tussen aka Tjockis =)


Här sitter han och tvättar sig själv och Shiva. Han ser så jävla rolig ut =)
Kanske förstår varför vi kallar honom Tjockis =P
(suddig bild jag vet)

Nu har jag varit duktigt och skrivit lite tidigare än jag brukar. Ska försöka fortsätta med det.

Nu ska jag spela lite Hawaiian Explorer. Det är det nya spelet jag är hocked på =)

See ya!


Färg och katter

Idag har vi varit målare, jag och Fredrik. Torpan (ännu en av Fredriks kompisar) frågade för någon dag sen om vi ville komma och hjälpa till att måla lite på hans hus, och han erbjöd korv. Självklart ställde vi upp, men jag fick be om hamburgare i stället eftersom att jag inte äter äckelkorv =P

Det var första gången jag var hemma hos honom. Det var ett mysigt område och ett fint hus. De håller på och renoverar så som alla husägare verkar göra, men jag tror att det kommer bli riktigt snyggt när det är färdigt. De ska ha grått och lite mörkare grått på alla nockar.

Så klart skadade jag min stortånagel ännu mer idag bara för att jag är så himla klantig. Men förhoppningsvis slutar det göra ont snart så att jag inte behöver tänka mig för så fort jag rör på fötterna =P

Det var inga små fjuttiga hamburgare han bjöd på. Det blev grillade med alla slags tillbehör så vi fick oss en riktigt schysst middag idag =)

Hans katt kom och höll oss sällskap när vi satt ute och åt. Och till min förvåning så började hon äta av gurkan som vi hade till maten. Det har jag fan aldrig sett en katt göra innan, så jag matade henne med massa gurkor just för att det var så kul att se hur hon slängde i sig dem. Och för att hon var så himla gullig!

Efter maten blev det inte mycket målande av. Vi satt och snackade en massa och hade trevligt. Jag gillar Torpan, han är vettig. Och tydligen bra på att grilla =) Dessutom kollade han till Sigrid (min bil) eftersom att hon låter konstigt på tomgång. Eller ja, hon låter konstigt så fort man startar henne, men han kunde inte riktigt veta vad det var som gjorde att tomgången är så ojämn. Men en sak är säker. Den bilen håller inte länge till. Och den skulle definitiv inte klara besiktingen. Men den är i januari så fram tills dess är det bara att tuta och köra =)


Här är visserligen maten uppäten, men det var ju för att det var så gott =P


Orakad Fredrik som är koncentrerad =)


Så söt katt!


Här ligger hon vid mina fötter och väntar på att bli kliad på magen =)


Torpan kollar till Sigrid i mörkret =P (dålig bild jag vet)

Efter att vi kom hem släppte vi in våra katter, men så såg jag en annan katt på våran baksida som jag kände igen. Det var våra grannars katt som bor över oss. Hon brukar sitta på balkong räcket och kika ut, men nu hade hon tydligen hoppat ner. Och jag antar att hon är innekatt, så jag ropade på Fredrik och sa till honom att ta ut våra katter så vi kunde ta in henne, eftersom att hon kanske kunde springa bort annars. Så han lydde order och jag tog in henne. Men när hon väl var här inne visste vi inte riktigt hur vi skulle göra. Klockan var ändå 00 och det var släckt uppe hos grannarna så vi stod på baksidan och dividerade, men så kom de som tur var hem just när vi stod där. Så de fick tillbaka sin sötnos och våra sötnosar fick komma in igen =)

Nu har man gjort goda gärningar så karmakontot borde ligga på plus =P

Förresten fick jag inte jobbet som jag var på intervju för =( Det suger så hårt så du anar inte. Men jag ska inte ge upp, ska fortsätta och söka och jaga jobb. De vet inte vad de gick miste om, och de som väl anställer mig ska skatta sig lyckliga, haha =) Lite självgod får man väl vara? Haha

Jag borde kanske uppdatera bloggen lite tidigare nästa gång =P Nu ska jag sooova!

See ya!



Stranden!!

ÄNTLIGEN har jag fått vara vid havet! Vi hade egentligen planerat att åka i morgon eftersom att jag hade hört att det skulle bli dåligt väder idag. Men så ringde Luffas och frågade om vi ville med till stranden och jag sa ja givetvis, men baby hade lite invändningar (som väntat) =P Men det bar av mot stranden ändå. Det blev Östra stranden som tur var. Jag är inget större fan av Tylösand faktiskt. Jag fattar liksom inte hysterin kring den stranden. Alla som bor här verkar tro/tycka att den är Sveriges finaste, eller tror att andra tycker det. Men den är inte så speciell, det är inte så värst fin sand eller så. Och det är ju ganska viktigt om man ska kalla den den finaste stranden i Sverige. Men men, det är ju ändå en strand och såna har jag inte haft så nära innan, så jag ska inte klaga =)

Vi la oss en bit i från sandstranden, på en gräsplätt, för att komma i från badjävlarna som de kallar turisterna här. Men det var ett misstag. Visst det var ju ganska skönt att slippa massa folk och så, men det var stenar ner till vattnet. Hala stenar dessutom. Och vad tror du händer? Jo givetvis trampar jag typ snett och skadar vänsterstortå. Jag böjde nageln så den låg dubbelvikt. Det såg jätteläskigt ut. Fredrik blev alldeles till sig och visste inte vad han skulle göra. Så Simme hoppade in som räddaren i nöden och böjde tillbaka den, och fy fan va ont det gjorde! Nu är den "rättvikt" men det gör skapligt ont ändå. Kan liksom inte riktigt stödja mig på den foten, men det går nog över =)
Max var så söt efteråt, för han gick och tittade på min fot hela tiden och frågade om det gjorde ont, och sa även till mig att det gjorde ont.

Kan väl inte riktigt påstå att Fredrik njöt av att vara i solen direkt. Stackarn är ju näst in till albino och bränner sig så fort han ens tittar på solen, men han fick låna barnens solskyddsfaktor och klarade sig ganska bra ändå. Men han klagade ändå =P Får helt enkelt lära honom att tycka om havet och solen!



Fredriks otroligt vita ben syns, och man bli ju nästan bländad =P


Linnéa är ute på strapatser =)


Regular strandraggers =P


Simme och Linnéa hänger i skuggan.

Det var en riktigt bra dag idag, bortsätt från min stoora skada =P Ska försöka att övertala Fredrik att göra om det i morgon eller senast på fredag.

Vill bara säga att det är tur att man har en bror som ställer upp så som min bror ställer upp nu. Vet inte riktigt hur vi hade klarat oss utan hans hjälp. Så om du läser det här brorsan så tackar vi dig än en gång! Hoppas du förstår att du praktiskt taget räddar oss just nu =)

I morgon blir det sol sol sol! Jag ska försöka att bräcka Elin tror jag. Vet inte om det går men jag ska försöka =)

See ya!


RSS 2.0